Gravet laks med pepperrot
Gravet laks med pepperrot Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Gravet laks med pepperrot

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Gravet laks med pepperrot

Kjempegod laks med pepperrot Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

All fisk som skal graves må dypfryses i minste ett døgn.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Laksebit med pepperrot

2skiver
100g
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrap fiskeskinnet rent for skjell. Bland salt, sukker og pepper. Dryss et lag i bunnen av et fat med kanter. Legg på rikelig med grovhakket dill. Også stilkene kan brukes. Legg fiskefileten med skinnet ned i fatet, dryss på krydderblandingen og dill. Legg den andre fileten på med kjøttsiden ned.


  2. Dryss på resten av krydderblandingen og dillen. Dekk fatet med aluminiumsfolie og legg på en spekefjøl som press. Sett gjerne noe tungt oppå. Fisken må stå kjølig. La fisken stå i 3–4 døgn og snu den daglig. Ferdig gravet fisk kan dypfryses selv om den er fryst på forhånd.


  3. Tørk fisken for krydder. Skjær brødet og laksen i like store biter og legg biter av laksen på brødet.


  4. Bland crème fraîche med revet pepperrot og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen på laksen og ha litt ekstra revet pepperrot på toppen. Pynt med litt kryddergrønt.

Kjempegod laks med pepperrot Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN