Gravet laks med sennepsaus
Gravet laks med sennepsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
7t 10min

Gravet laks med sennepsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
7t 10min

Gravet laks med sennepsaus

Gravet laks med salt, sukker, nykvernet pepper, frisk dill og akevitt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (1 stemmer)
Hjemmelaget gravet laks er en vinner på koldtbordet. Fisken må stå kjølig i 1-2 døgn før servering. Server med hjemmelaget sennepsaus. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sennepsaus

0.5dl
1klype(r)
2ss
Ravigotte(saus)
0.5bunt
1klype(r)
Salt(smak til )
1kg
Laks(uten skinn og bein)
3ss
1klype(r)
0.5bunt

SLIK GJØR DU

  1. Del laksefileten i to på langs. Brukes vanlig laksefilet, bør den ha vært i fryseren i 1 døgn. Skyll og tørk fileten godt. Grovhakk dillen. Bland salt og sukker.

  2. Legg den ene delen av laksen i en dyp form eller fat med dill under og fordel salt- og sukkerblandingen over og under laksefileten og legg den andre laksefileten over. Kvern over pepper. Du kan også helle på litt akevitt for å sette ekstra preg på laksen.

  3. Dekk formen med laksen til med aluminiumsfolie og sett noe litt tungt oppå til press, for eksempel en melkekartong. La fisken stå kjølig i 1–2 døgn. Snu filetene et par ganger i døgnet.

  4. Tørk lett av marinaden som fisken ligger i og skjær laksen i pene tynne skiver på skrå. Legg på serveringsfat og server sennepssaus til.

  5. Rør sammen eddik, sennep og sukker. Tilsett rømme og ravigottesaus. Bland i hakket dill og la sausen trekke ved romtemperatur noen timer.

  6. Smak eventuelt til sausen med salt. La sausen trekke litt før servering.

Gravet laks med salt, sukker, nykvernet pepper, frisk dill og akevitt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN