Gravet laks med sennepssaus og dillstuede poteter
Gravet laks med sennepssaus og dillstuede poteter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrap fiskeskinnet rent for skjell.
Bland sammen salt, sukker og pepper. Dryss et lag krydderblanding i bunnen av et fat med kanter. Legg på rikelig med grovhakket dill. Bruk også stilkene.
Legg i en fiskefilet med skinnet ned. Dryss på krydderblandingen og dill. Legg den andre fileten på fatet med kjøttsiden ned, hale mot hode. Dryss på resten av krydderblandingen og dillen.
Dekk fatet med aluminiumsfolie og legg på en spekefjøl, som lett press. Fisken må stå kjølig. La fisken stå i 3–4 døgn og snu den daglig.
Ferdig gravet fisk kan dypfryses, selv om den ferske fisken var fryst før graving.
Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper og pisk inn oljen til en fyldig saus. Rør inn dill før servering.
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok potetene møre 15 minutter.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk blandet med kokevannet til en glatt, tykk saus under omrøring.
Smak til med salt, pepper og dill. Rør inn potetterninger.
Server dillstuede poteter og gravlakssaus med laksen.