Gravlaks med byggotto
Gravlaks med byggotto Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Gravlaks med byggotto

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Gravlaks med byggotto

Nydelig sommermat.                      

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (9 stemmer)
Den kremete byggottoen er perfekt tilbehør til gravlaks, og sesongens ramsløk gir nydelig smak og farge.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Gravlaks(Se oppskrift på Brimis gravlaks)
1dl
Seterrømme(eller lettrømme)
Kruspersille(eller bladpersille, finkuttet)
Gressløk(finkuttet)
Holtefjell(revet, etter smak)

SLIK GJØR DU

  1. Legg byggrynene i bløt i lunket vann i 1/2 time. Skyll så av grynene godt i en sil.

  2. Kok dem opp i en kjele med vann og en liten klype salt. Vannet skal akkurat dekke. Trekk grynene møre i rundt 20 minutter. Sil av overflødig vann. Avkjøl.

  3. Bland sammen en dressing av rømme, Snøfrisk, persille, gressløk, revet Holtefjell, salt og sitron. Smak deg fram til ønsket smak. 

  4. Vend byggrynene inn i dressingen. 

  5. Skjær gravlaksen i tynne skiver, og server sammen med byggotto og en god ramsløkolje. 

Nydelig sommermat.                      

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN