Gresk bondesuppe med gremolata
Gresk bondesuppe med gremolata Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
40min

Gresk bondesuppe med gremolata

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
40min

Gresk bondesuppe med gremolata

Nyt en gresk bondesuppe med aubergine, løk, chili og tomat. Serveres med appelsingremolata. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Herlig og enkel suppe med spennede smaker. Serveres med varme pitabrød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Aubergine(i biter)
2stk
Løk(i båter)
1stk
Chili(uten frø)
6stk
Tomat(i båter)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1stk
Appelsin(saften)
1l
Vann(med hønsebuljong)

Appelsingremolata

1stk
Appelsin(skall)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
2ss
Mynte(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Legg auberginer, løk, chili og tomater i en langpanne. Dryss på salt og pepper og drypp over olje. Sett formen i ovnen ved 225º i ca. 20 minutter.

  2. Press appelsinsaft over grønnsakene og bak ytterligere i 10 minutter eller til alt er mørt.

  3. Kjør grønnsakene glatte med en stav­mikser. Ta med alt fra pannen i en kjele.

  4. Spe med kokende hønsebuljong og mos til en passe konsistens. Smak ­suppen til med salt og pepper.

  5. Server med gremolata som er en blanding av revet appelsinskall, hvitløk og mynte. Varme pitabrød smaker godt til.

Nyt en gresk bondesuppe med aubergine, løk, chili og tomat. Serveres med appelsingremolata. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN