nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
40min
Gresk bondesuppe med gremolata
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
40min
Gresk bondesuppe med gremolata
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Herlig og enkel suppe med spennede smaker. Serveres med varme pitabrød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg auberginer, løk, chili og tomater i en langpanne. Dryss på salt og pepper og drypp over olje. Sett formen i ovnen ved 225º i ca. 20 minutter.
Press appelsinsaft over grønnsakene og bak ytterligere i 10 minutter eller til alt er mørt.
Kjør grønnsakene glatte med en stavmikser. Ta med alt fra pannen i en kjele.
Spe med kokende hønsebuljong og mos til en passe konsistens. Smak suppen til med salt og pepper.
Server med gremolata som er en blanding av revet appelsinskall, hvitløk og mynte. Varme pitabrød smaker godt til.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no