Gresk moussaka
Gresk moussaka
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250º grill. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver. Legg skivene på en langpanne med bakepapir og pensle med olje på begge sider. Grill auberginene øverst i ovnen i ca. 5 minutter på hver side. Slå av grillen og senk temperaturen til 200º.
Stek kjøttdeigen. Skrell og hakk løken. La den steke sammen med kjøttdeigen i ca. 3 minutter. Skrell og press hvitløken. Bland i persille og tilsett vin, tomater, oregano og kanel. La sausen småkoke til det meste av væsken er kokt inn. Smak til med salt og pepper.
Lag sausen. Pisk melet ut i litt av melken i en kjele. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Kok sausen i ca. 5 minutter. Smak til med salt, muskat og pepper. Ta kjelen til side og pisk inn egg og ost.
Legg halvparten av aubergineskivene i en ildfast form. Fordel halvparten av kjøttdeigsausen over. Legg på resten av auberginene og resten av kjøttsausen. Hell på den hvite sausen og strø over griljermel.
Stek moussakaen midt i ovnen i 30–40 minutter til den er gyllen. Server den sammen med pitabrød, tzatziki og gresk salat.