Gresk moussaka
Gresk moussaka Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Gresk moussaka

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Gresk moussaka

Gresk moussaka med aubergin, kjøttdeig, løk, hvitløk, tomat, aspargesbønner, deilige friske urter og hjemmelaget hvit saus. Familiens favoritt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Moussaka er en klassisk gresk formrett krydret med kanel. Elsket av hele familien. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Aubergine(ca. 2 kg)
4ss
Olivenolje(til pensling)
2stk
0.5dl
Bladpersille(hakket)
2dl
Hvitvin(tørr)
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
0.5dl
0.25ts
1.5stk

Hvit saus

4dl
0.5ts
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
1stk
1dl
Parmesan(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250º grill. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver. Legg skivene på en langpanne med bakepapir og pensle med olje på begge sider. Grill auberginene øverst i ovnen i ca. 5 minutter på hver side. Slå av grillen og senk temperaturen til 200º.

  2. Stek kjøttdeigen. Skrell og hakk løken. La den steke sammen med kjøttdeigen i ca. 3 minutter. Skrell og press hvitløken. Bland i persille og tilsett vin, tomater, oregano og kanel. La sausen småkoke til det meste av væsken er kokt inn. Smak til med salt og pepper.

  3. Lag sausen. Pisk melet ut i litt av melken i en kjele. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Kok sausen i ca. 5 minutter. Smak til med salt, muskat og pepper. Ta kjelen til side og pisk inn egg og ost.

  4. Legg halvparten av aubergine­skivene i en ildfast form. Fordel ­halvparten av kjøttdeigsausen over. Legg på resten av auberginene og resten av kjøttsausen. Hell på den hvite sausen og strø over griljermel.

  5. Stek moussakaen midt i ovnen i 30–40 minutter til den er gyllen. Server den sammen med pitabrød, tzatziki og gresk salat.

Gresk moussaka med aubergin, kjøttdeig, løk, hvitløk, tomat, aspargesbønner, deilige friske urter og hjemmelaget hvit saus. Familiens favoritt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN