Gresk pai
Gresk pai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Gresk pai

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Gresk pai

Gresk pai med aubergine, kjøttdeig av lam, løk, hvitløk, hvitost og oregano. Server gjerne matyoghurt blandet med finhakket hvitløk og agurk til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Smakfull gresk pai. Server gjerne matyoghurt blandet med finhakket hvitløk og agurk til. Bruk ferdig paideig eller lag din egen; Grunnoppskrift til paideig. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1ts
400g
Kjøttdeig(gjerne av lam)
1stk
1ts
3stk
1dl

SLIK GJØR DU

  1. Rull paibunnen ut, dekk paiformen og prikk med en gaffel. 

  2. Skjær aubergine i ca. ½ cm tykke skiver, dryss salt på begge sider, legg dem på et stekebrett og la dem ligge ca. 10 min. Tørk av dem med et papirhåndkle og vend skivene i hvetemel. Stek dem lett i smør til de får gyllen farge. Sett til siden.

  3. Brun kjøttdeigen lett med løken. Smuldre i buljongterningen og krydre med oregano, kanel og hvitløk.

  4. Visp sammen egg, melk og fløte. Fordel halvparten av aubergineskivene i paibunnen, fordel kjøttfarsen over og legg på resten av auberginene. Hell over eggblandingen og til sist osten. Stek paien i nedre del av ovnen 200° i 30–40 minutter.

  5. Server med salat og hvitløkyoghurt til.

Gresk pai med aubergine, kjøttdeig av lam, løk, hvitløk, hvitost og oregano. Server gjerne matyoghurt blandet med finhakket hvitløk og agurk til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN