nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min
Greske kjøttboller
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min
Greske kjøttboller
For en greker er keftédes, greske kjøttboller, like viktig som mors kjøttkaker er i Norge. Kjøttbollene serveres gjerne som en av flere mezedes (forretter) eller hovedretter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Drypp vann på loffskivene og la dem trekke i noen minutter. Klem ut overflødig vann. Bland malt kjøtt, salt, pepper, mynte og persille. Tilsett loff og egg og rør sammen. Spe med 1 1/2 dl vann. La helst farsen stå en halv time før du steker kjøttbollene.
Form farsen til runde eller avlange små boller. Rull kjøttbollene i litt mel og stek dem pent brune i rikelig varm olje i en stekepanne med høye kanter. Stek i flere omganger, ellers blir oljen for kald.