Greske kjøttboller
Greske kjøttboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min

Greske kjøttboller

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min

Greske kjøttboller

Smaksfulle greske kjøttboller er hele familiens favoritt. Serveres som forrett eller hovedrett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

For en greker er keftédes, greske kjøttboller, like viktig som mors kjøttkaker er i Norge. Kjøttbollene serveres gjerne som en av flere mezedes (forretter) eller hovedretter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2skiver
Loff(uten skorpe)
1ts
1klype(r)
1ss
Mynte(frisk)
2ss
Bladpersille(hakket)
1stk

Til servering

2dl
Solsikkeolje(til steking, juster mengden olje ut fra behov)

SLIK GJØR DU

  1. Drypp vann på loffskivene og la dem trekke i noen minutter. Klem ut over­flødig vann. Bland malt kjøtt, salt, ­pepper, mynte og persille. Tilsett loff og egg og rør sammen. Spe med 1 1/2 dl vann. La helst farsen stå en halv time før du steker kjøttbollene.

  2. Form farsen til runde eller avlange små boller. Rull kjøttbollene i litt mel og stek dem pent brune i rikelig varm olje i en stekepanne med høye kanter. Stek i flere omganger, ellers blir oljen for kald.

Smaksfulle greske kjøttboller er hele familiens favoritt. Serveres som forrett eller hovedrett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN