Greske lammeboller på spyd - med gresk salat og tzatziki Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min

Greske lammeboller på spyd - med gresk salat og tzatziki

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min

Greske lammeboller på spyd - med gresk salat og tzatziki

SMAK AV SOMMER: De greske lammekjøttbollene har nok hete til en grå høst- eller vinterdag.

 

Foto: Astrid Hals / Opplysningskontoret for kjøtt

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (52 stemmer)
Greske lammeboller med gresk salat og tzatziki gir gode minner om sol, sommer og greske tavernaer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Gresk salat

2stk
0.5stk
0.5stk
3ss
Olivenolje(Extra virgin)

Tzatziki

3dl
Yoghurt(Matyoghurt, eventuelt silt av)
1stk
0.5ts
3fedd
Hvitløk(Finhakket)
0.5ts
Svart pepper(Nykvernet)

Kjøttboller

400g
Kjøttdeig(Av lam)
0.5ts
2fedd
Hvitløk(Finhakket)
0.5stk
Rød chili(Finhakket)
1ts
Rosmarin(Tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Har du ikke matyoghurt, begynner du med å sile av vanlig yoghurt gjennom et kaffefilter eller kjøkkenhåndkle i en sil. Dette bør stå i cirka en time.

  2. Rør sammen lammedeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.

  3. Pensle bollene med olje før de legges på grillen. Grill dem fire-fem minutter på hver side.

  4. Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Bland sammen alle ingrediensene og legg på fetaost i skiver. Drypp litt olje over salaten.

  5. Riv slangeagurk på et råkostjern og dryss på salt. La det trekke fem-ti minutter og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.

SMAK AV SOMMER: De greske lammekjøttbollene har nok hete til en grå høst- eller vinterdag.

 

Foto: Astrid Hals / Opplysningskontoret for kjøtt

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (52 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN