Gresskarbagett
Gresskarbagett
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør ut gjæren i lunkent vann. Rør salt, spisskummen, honning, rugmel, olje og hakkede gresskarfrø i vannet. Rør inn resten av melet, og elt samen til en smidig deig. Smør en bolle med olje, og legg i deigen. Dekk med plastfolie, og sett deigen i kjøleskapet i 6 timer, gjerne til neste dag. Ta ut deigen, og la den stå cirka ½ time i romtemperatur.
Ta deigen ut på bakebord, og del den i tre biter. Ta litt mel på fingrene, og form til 3 avlange bagetter. Legg dem på bakepapir på stekeplate. Skjær noen skråsnitt i overflaten, og dekk bagettene med et kjøkkenhåndkle. La dem heve i ½-1 time.
Pensle de hevede bagettene med vann, og dryss med gresskarkjerner eller litt mel.
Stek bagettene midt i ovnen ved 225˚ i cirka 20 minutter. Avkjøl dem på rist.