Gresskarbagett Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
7t 30min

Gresskarbagett

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
7t 30min

Gresskarbagett

Sprø, smakfull bagett med gresskarkjerner. Passer perfekt som tilbehør til suppe, salat og gryte. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Baker du bagettene med gresskarkjerneolje blir det ekstra god smak. Bak gjerne dobbel porsjon og legg i fryseren. Tin dem i ovnen, så smaker de som nystekt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
Vann(lunkent)
2ts
0.5ss
150g
2ss
Olivenolje(evt. gresskarkjerneolje)
2.5dl
Gresskarkjerner(grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Rør ut gjæren i lunkent vann. Rør salt, spisskummen, honning, rugmel, olje og hakkede gresskarfrø i vannet. Rør inn resten av melet, og elt samen til en ­smidig deig. Smør en bolle med olje, og legg i deigen. Dekk med plastfolie, og sett deigen i kjøleskapet i 6 timer, gjerne til neste dag. Ta ut deigen, og la den stå cirka ½ time i romtemperatur.

  2. Ta deigen ut på bakebord, og del den i tre biter. Ta litt mel på fingrene, og form til 3 avlange bagetter. Legg dem på bakepapir på stekeplate. Skjær noen skråsnitt i overflaten, og dekk bagettene med et kjøkkenhåndkle. La dem heve i ½-1 time.

  3. Pensle de hevede bagettene med vann, og dryss med gresskarkjerner eller litt mel.

  4. Stek bagettene midt i ovnen ved 225˚ i cirka 20 minutter. Avkjøl dem på rist.

Sprø, smakfull bagett med gresskarkjerner. Passer perfekt som tilbehør til suppe, salat og gryte. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN