Gresskarsuppe
Gresskarsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Gresskarsuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Gresskarsuppe

GUL GLEDE: Gresskarsuppe, en enkel suppe med masse smak.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (1 stemmer)
Dette er en enkel suppe med masse smak. Bruk gjerne gresskartypene hokkaido eller bottleneck. Server med for eksempel ristede gresskarkjerner, grønnkålchips eller koriander. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
900g
Gresskar(i grove biter)
0.5stk
Rød chili(grovhakket)
30g
Ingefær(grovhakket)
1stk
Sitrongress(banket)
2stk
Sjalottløk(i skiver)
2fedd
Hvitløk(grovhakket)
2stk
Gulrot(i tynne skiver)
0.5stk
Sitron(saften)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
1l
Kyllingkraft (hønsebuljong)(eller kyllingkraft)
0.5dl
Fløte(eller kokosmelk, smak til.)

SLIK GJØR DU

  1. Fres alt, utenom gresskaret, på medium varme til løken blir blank og myk i olivenoljen. 

  2. Legg så i gresskaret og ha på kraften. Kok opp.

  3. La det stå og putre til gresskaret er mørt.

  4. Kjør til en glatt puré med blender eller stavmikser. Ikke tilsett all væsken med en gang, så du kan justere tykkelsen på suppen.

  5. Hvis du ønsker en kremet suppe, kan du tilsette fløte eller kokosmelk.

  6. Smak til med sitron, salt og pepper.

GUL GLEDE: Gresskarsuppe, en enkel suppe med masse smak.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN