Gresskarsuppe med appelsinsaft
Gresskarsuppe med appelsinsaft Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Gresskarsuppe med appelsinsaft

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Gresskarsuppe med appelsinsaft

Gresskarsuppe med hokkaido gresskar, løk, hvitløk, appelsinsaft, chili og friske urter. Spennende, smakfull og imponerende suppe. Server med grissini. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

Hokkaidogresskar er et fint gresskar å lage suppe på. Her blir det bakt i ovnen for å bli mykt. Gresskar er kalorifattig, rikt på kost­fiber og en kilde til kalium.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Gresskar(Hokkaido gresskar)
1stk
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1stk
Chili(rød)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Del gresskaret i to og skrap ut kjerner. Rens løk og hvitløk, og skjær løken i 4 biter.

  2. Legg løk, hvitløk og spisskummen i en fordypning i gresskaret og hell appelsinsaft over. Bak gresskaret ved 175° i ca. 30 minutter.

  3. Skrap den bakte løken, hvitløk og gresskarkjøttet over i en kjele og hell på buljongen. Kok et par minutter og kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  4. Kjør chili (uten frøene) sammen med persille og olje i en blender. Krydre med salt og pepper.

  5. Server suppen rykende varm, dryppet med litt chili- og persilleolje. Server grissini til.

Gresskarsuppe med hokkaido gresskar, løk, hvitløk, appelsinsaft, chili og friske urter. Spennende, smakfull og imponerende suppe. Server med grissini. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN