Gresskarsuppe med kokos og rød curry
Gresskarsuppe med kokos og rød curry Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Gresskarsuppe med kokos og rød curry

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Gresskarsuppe med kokos og rød curry

LITT HOT: Gresskarsuppe med kokos og rød curry

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.7 (2 stemmer)
Gresskarsuppe med kokos og rød curry er enkel å lage, særlig hvis du lager den med restene av krydderbakte gresskar. Hvis du ikke har rester å starte med, kan du også ha små, rå biter gresskar rett i suppa. I så fall må du koke 15 minutters tid ekstra (og gjerne være litt rausere med krydder).  Suppa smaker også godt med biter av fisk eller kylling. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Gresskar(krydderbakt (se Viestads oppskrift) eller rå)
2fedd
Hvitløk(knust)
4dl
Kokosmelk((en boks))
1ss
0.5stk
Chili(finhakket, eller mer, smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Fres currypasta og hvitløk i en gryte i litt olje i 3-5 minutter. Ha i gresskar, kokosmelk, kraft og eventuelt  mer krydder og fiskesaus. Kok opp, la småkoke et par minutter. Kjør med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til du har en jevn konsistens.

  2. Smak til med salt. Ha i suppetallerkener. Dryss over i frisk koriander, ingefær, nøtter, sesamfrø, chili og limesaft.

LITT HOT: Gresskarsuppe med kokos og rød curry

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN