Griljert juleskinke
Griljert juleskinke Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
3t

Griljert juleskinke

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
3t

Griljert juleskinke

Dette er et godt alternativ til julemiddagen. Griljert juleskinke er en sikker vinner med masse smak. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Juleskinke er lettsaltet, og du kan kjøpe den ferdig kokt. Når den griljeres, passer den både som middag og som kjøtt på julekoldtbordet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.25ts
0.25ts
0.5ts
2ss
Kavring(strøkavring)

SLIK GJØR DU

  1. Pakk skinken i aluminiums­folie og legg den i langpannen. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
    Stek skinken ved 125°. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 72° i kjernen.

    Skinken kan eventuelt legges i kokende vann og trekke ved 90° til steketermometeret viser 72° i kjernetemperatur. Det tar ca. 2 timer for en skinke på 2 kg.

    Ta skinken ut av ovnen, fjern folien og ta av nett og svor. La skinken hvile i ca. 15–20 minutter før den skjæres i skiver, eller avkjøl den helt før oppskjæring.

    Bland sammen alle ingrediensene til griljeringen unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinken og dryss på strøkavring.

    Gratiner skinken ved 200° i ca. 15 minutter til griljeringen er gyllen og sprø.

    Server skinken varm eller kald med gratinerte poteter, blåmugg­ostesaus og stekte småtomater og bønner.

Dette er et godt alternativ til julemiddagen. Griljert juleskinke er en sikker vinner med masse smak. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN