Grilla asparges og fennikel med aioli
Grilla asparges og fennikel med aioli Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
45min

Grilla asparges og fennikel med aioli

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
45min

Grilla asparges og fennikel med aioli

KOMBO: Asparges og fennikel passer veldig godt sammen.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Asparges og fennikel passer veldig godt sammen. På grillen trenger de nokså ulik behandling. Jeg serverer med en aioli som jeg har tilsatt litt grilla chili. Fjern frøene hvis du ikke vil at den skal være så sterk. Sitron er også godt etter en runde på grillen – saften blir rundere og søtere. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
2stk
Sitron(helst økologisk)

Aioli

3fedd
Hvitløk(knust)
0.5stk

SLIK GJØR DU

  1. Pisk sammen eggeplomme, sennep, saften av 1/2 sitron, hvitløk og litt salt i en bolle. Pisk inn én og én dråpe med olje. Ta deg litt tid, hvis du forter deg, skiller aiolien seg. etter hvert kan du ha i oljen i en tynn stråle. Når oljen er brukt opp bør du ha en tjukk, fin majoneskonsistens. Knus eller finhakk chilien og bland den inn.

  2. Del fennikelene i fire, krydre med salt og sitronsaft. Pensle med olje. Fjern den tørre bunnen på aspargesen. Pensle med olje. Del den gjenværende sitronen i to. Grill en halv sitron, asparges og fennikel på den varmeste delen av grillen i 2-5 minutter, til aspargesen og sitronen er litt brent, og fennikelen har fått litt brunet overflate. 

  3. Tenn grillen med kullene på én side. Legg de hele fennikelene i utkanten av grillen og bak i 15 minutters tid. Slik blir de litt brent utenpå, og så godt som kokt inni. Legg chilien rett på den varmeste delen av grillen, grill i 5 minutters tid, til skinnet er brent. Grill videre i utkanten av grillen i 5 minutter.

KOMBO: Asparges og fennikel passer veldig godt sammen.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN