Grilla makrell Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
15min

Grilla makrell

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
15min

Grilla makrell

Her ser du hvordan man griller makrell. Og du får en god oppskrift på kjøpet. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.6 (12 stemmer)
Her ser du hvordan man griller makrell. Og du får en god oppskrift på kjøpet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Finsnitt fennikel og bland med ruccolablader. Legg på en serveringsfat.

  2. Finhakk persille og ha i en bolle med olivenolje og skall fra sitron og appelsin. Bland godt. 

  3. Skjær flere snitt i makrellen på begge sider. Gni fisken inn med en klype salt og pensle med litt olje. Bind makrellen sammen med hyssing før du legge den på grillen. 

  4. Grill fisken på begge sider. Det kan ta alt fra ett minutt til 4-5 minutter, avhengig av hvor varm grillen er og hvor stor fisken er. 

  5. Skjær ut fileter av appelsinen. Legg appelsinfiletene på fennikelsalaten. Fjerne hyssingen (om den ikke brant opp under grillinga). 

  6. Legg fisken på fennikelsalaten. Ha over persilleblandingen. 

  7. Server med rømme og gjerne litt rogn. 

Her ser du hvordan man griller makrell. Og du får en god oppskrift på kjøpet. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.6 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN