Grilla portobellosopp med kryddersmør
Grilla portobellosopp med kryddersmør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Grilla portobellosopp med kryddersmør

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Grilla portobellosopp med kryddersmør

SOPP: Portobellosopp får en intens og rik smak når den blir grillet.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Store portobellosopp får en intens og rik smak når de blir grillet. Jeg synes det er godt med litt finhakket ansjos oppi kryddersmøret (ansjos på olje). Det er det ikke alle som synes. Da kan du droppe eller erstatte med chorizo. Dette passer både som forrett og som tilbehør. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Brennaktuelt

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Kruspersille(eventuelt bladpersille)
1fedd
Hvitløk(most)
2ss
Sitron(sitronskall)
2stk
Ansjos(kan sløyfes, evt erstattes med litt chorizo)

SLIK GJØR DU

  1. Grill soppen i et halvt minutt eller litt lenger med sporene ned. Snu. La ligge med toppen med i utkanten av grillen til den begynner å kollapse litt og det bobler væske opp.

  2. Imens, bland resten av ingrediensene til et grovt kryddersmør. Ha en liten klatt smør i hver sopp og grill videre til smøret har smeltet. Løft forsiktig over på tallerkener. Krydre med salt og pepper

SOPP: Portobellosopp får en intens og rik smak når den blir grillet.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN