Grillet dorade
Grillet dorade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Grillet dorade

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Grillet dorade

FIN FISK: Karla Siverts er glad i å grille fisk, og satser på en helgrillet dorade med hjertesalat og fine stykker med grillet villkveite til sommerfesten.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (9 stemmer)
Dorade er en nydelig middelhavsfisk med mild og fin smak som egner seg veldig godt til å helgrille. Grillet hjertesalat er perfekt tilbehør.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Dorade(en liten pr. person)
1bunt
Salvie(liten)
2stk
Hjertesalat(delt i fire, på langs)
0.5stk
Sitron(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Vask og skrap fisken godt. Snitt 4-5 striper i skinnet pr. side. 

  2. Gni fisken inn med salt og pepper og litt olje. Dytt et salvieblad inn i hvert snitt på fisken.

  3. Grill fisken i rundt 5 minutter på hver side. Kjenn om kjøttet på fisken begynner å løsne oppe ved nakken med en liten kniv, da er den ferdig. La den hvile litt før den serveres.

  4. Rett før servering vender du hjertesalatbåtene i litt olivenolje og griller dem kjapt på begge sider. Legg dem over i en bolle og vend inn sitron og soyasaus. Spis mens alt er varmt og nygrillet!

FIN FISK: Karla Siverts er glad i å grille fisk, og satser på en helgrillet dorade med hjertesalat og fine stykker med grillet villkveite til sommerfesten.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN