Grillet kotelett med basilikumsmør
Grillet kotelett med basilikumsmør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Grillet kotelett med basilikumsmør

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Grillet kotelett med basilikumsmør

Grillet kotelett med hjemmelaget basilikumsmør av smør, basilikum og sitronskall. Server med grillet løk, squash, søtpaprika og gulrot. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Grillet kotelett er vel nesten den beste kjøttbiten du kan grille. Server med basilikumsmør og nygrillede grønnsaker. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Servering

1bunt
6stk
Potet(lag potetgrateng)

Sommergrønnsaker

2bunt
1bunt
Gulrot(små)
1klype(r)
Basilikum(evt. mynte, salvie, timian)
800g
Svinenakke(i skiver eller koteletter)
1klype(r)
1klype(r)

Basilikumsmør

100g
2ss
Basilikum(finhakket)
0.5stk
Sitron(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider.

  2. Bland sammen alle ingrediensene til smøret og smak til med salt og pepper.

  3. Del løken i to og vend i litt olivenolje. Del squash i skiver og vend også dem i olivenoljen. Rens paprika og bland med olje.

  4. Kok gulrøttene i ca. 4 minutter i lettsaltet vann og del dem så på langs. Kok sukkerertene raskt opp i lettsaltet vann. Bland også disse grønnsakene i oljen. Krydre med salt og pepper.

  5. Grill kjøtt og grønnsaker (ikke sukkerertene) samtidig på grillen på middels varme i ca. 3 minutter på hver side. Vend på grønnsakene av og til.

  6. Legg alle grønnsaker på en skjærefjøl eller stort serveringsfat. Bland med de ferske urtene. Legg kjøttet ved siden av og legg på basilikumsmøret. Server med reddiker og gjerne med gratinerte poteter.

Grillet kotelett med hjemmelaget basilikumsmør av smør, basilikum og sitronskall. Server med grillet løk, squash, søtpaprika og gulrot. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN