Grillet kveite med pepperrothollandaise
Grillet kveite med pepperrothollandaise Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
1t

Grillet kveite med pepperrothollandaise

nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
1t

Grillet kveite med pepperrothollandaise

Grillet kveite servert med tomat- og kongekrabbelasagne og hjemmelaget hollandaise med pepperrot. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kveite, eller hellefisk som den også kalles, er én av våre fineste fisker, hvit og fast i «fisken».  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
1klype(r)
1klype(r)

Pepperrothollandaise

300g
Smør(usaltet)
1stk
Sitron(skall og sitron)
1ss
Pepperrot(revet)
1klype(r)
1klype(r)

Til servering

10stk

Tomat- og kongekrabbelasagne

150g
Kongekrabbe(renset)
4dl
Fiskebuljong(eller skalldyrkraft)
10stk
Korianderfrø(ristet tørr i panne i 2 minutter)
1klype(r)
1ss
Parmesan(revet)
150g
2stk
Tomat(plommetomat)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Kok inn skalldyrkraft og krydder til lasagnen så den får kraftig smak. Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.

  2. La rå kongekrabbe trekke i kraften i 2—3 minutter. Dette er ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt. Hold av noen pene biter til pynt og hakk resten.

  3. Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par minutter til den får fyldig konsistens. Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.

  4. Rens og fres spinaten i litt olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle.

  5. Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatene, i størrelse til formene du skal lage lasagnen i.

  6. Legg tomat i bunnen av formen, så et lag spinat, deretter krabbe­stuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn ved 150° i 2–3 minutter.

  7. Smelt smøret til hollandaise­sausen, ta det av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes. Visp eggeplommene over vannbad til de tykner, visp inn det klare smøret litt om gangen. Spe i olivenolje, først dråpevis, når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle. Smak til med sitron og salt. Smak den til med pepperrot, salt og sukker. Pepperrotsmaken kommer best frem med litt sukker i sausen.

  8. Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i grillpanne, 2–3 minutter på hver side, eller i ovn ved 150° i 6–8 minutter avhengig av tykkelsen. Anrett fisken på aspargestopper med tomat- og kongekrabbelasagne ved siden av og sausen rundt, som på bildet.

Grillet kveite servert med tomat- og kongekrabbelasagne og hjemmelaget hollandaise med pepperrot. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN