Grillet laks med kålstuing
Grillet laks med kålstuing Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Grillet laks med kålstuing

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Grillet laks med kålstuing

Å grille laks er kjempegodt, og ikke mist lett. Prøv denne oppskriften med kålstuing som årets sommerrett Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Laks er en favoritt på grille. Den kan serveres med stuet sommerkål.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Laks(4 fileter)
1klype(r)
1klype(r)

Kålstuing

4dl
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Finsnitt kålen. Kok den i lett saltet vann i 5 minutter. Sil av vannet.

  2. Pisk sammen mel og hvetemel og kok opp under omrøring. La sausen koke i 8–10 minutter. Smak til med salt, pepper, muskat og smør.

  3. Tilsett den kokte kålen, og la stuingen bli gjennomvarm.

  4. Tørk laksen godt, og vend den i litt olivenolje. Krydre med salt og pepper. Legg laksebitene i en fiskerist og klem sammen.

  5. Grill laksen i ca. 3 minutter på hver side til den er akkurat gjennomstekt.

  6. Server laksen nygrillet med noen dråper sitronsaft over og med stuet kål og kokte ferskpoteter.

Å grille laks er kjempegodt, og ikke mist lett. Prøv denne oppskriften med kålstuing som årets sommerrett Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN