nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Grillet laks med kålstuing
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Grillet laks med kålstuing
Laks er en favoritt på grille. Den kan serveres med stuet sommerkål.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finsnitt kålen. Kok den i lett saltet vann i 5 minutter. Sil av vannet.
Pisk sammen mel og hvetemel og kok opp under omrøring. La sausen koke i 8–10 minutter. Smak til med salt, pepper, muskat og smør.
Tilsett den kokte kålen, og la stuingen bli gjennomvarm.
Tørk laksen godt, og vend den i litt olivenolje. Krydre med salt og pepper. Legg laksebitene i en fiskerist og klem sammen.
Grill laksen i ca. 3 minutter på hver side til den er akkurat gjennomstekt.
Server laksen nygrillet med noen dråper sitronsaft over og med stuet kål og kokte ferskpoteter.