Grillet nyretapp med sitron og salat
Grillet nyretapp med sitron og salat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Grillet nyretapp med sitron og salat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Grillet nyretapp med sitron og salat

UKJENT:Grillet nyretapp er den ukjente biffen, også kalt slakterens hemmelighet. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (32 stemmer)
Maken til smakfullt kjøtt skal du lete lenge etter. Dette er stykket slakteren gjerne tok med hjem til seg selv.  Nyretapp kan være litt vanskelig å få tak i, slå til om du finner den. her er en enkel, italienskinspirert oppskrift. Hvis kjøttet er vakuumert, får du mer smak ut av det hvis du tar det ut, tørker det godt og lar det ligge på rikelig med kjøkkenpapir på en tallerken i kjøleskapet i et døgn. Husk i hvert fall å temperere kjøttet ved romtemperatur i en times tid før grilling. Oppskriften funker også godt til entrecote og til godt marmorert ytrefilet

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. La kjøttet ligge utildekket ved romtemperatur i en times tid. Allerhelst på en rist, så den får godt med luft på alle sider.

  2. Fyr opp grillen. Når grillen er varm, gni kjøttet med salt og pepper.

  3. Grill kjøttet i 2-3 minutter på svært høy varme. Løft til side og la hvile i 2-3 minutter. Hvil i 5 minutter. Grill i 1 minutt på hver side. Nå bør kjernetemperaturen være rundt 55 grader – som er nesten ideelt. (Den vil stige et par grader til.)

  4. Gni inn med 1 fedd hvitløk – den grove stekeskorpen fungerer litt som et rivjern. Vent et par minutter før du skjærer i kjøttet. 

  5. Skjær kjøttet mot retningen på muskelfibrene for det møreste resultatet – mer på langs hvis du vil ha mer tyggemotstand. 

UKJENT:Grillet nyretapp er den ukjente biffen, også kalt slakterens hemmelighet. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (32 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN