Grillet ørret med urtekokte linser og avokadosalsa Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
25min

Grillet ørret med urtekokte linser og avokadosalsa

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
25min

Grillet ørret med urtekokte linser og avokadosalsa

Mager ørret med linser og salsa. Skikkelig god og sunn middag! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

4.8 (4 stemmer)
Fjordørret er ikke riktig så fet som laksen. Den er fast i fisken og super å grille eller steke i panne. Du kan selvfølgelig bruke laks i stedet for ørret i denne retten.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Ørret(filet uten skinn og ben)

Avokadosalsa

1stk
Avokado(moden)
1stk
Rødløk(finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
0.5stk
Rød chili(renset og finhakket)
1stk
Tomat(i små terninger uten frø)
1stk
Lime(revet skall og saft)
1klype(r)
1klype(r)

Urtekokte linser

300g
Linser(grønne)
3dl
1ts
1klype(r)
4ss
Bladpersille(hakket)
2ss
Basilikum(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Start med linsene. Kok dem etter anvisning på pakken. Sil av overflødig kokevann og rør inn olivenolje, sitronsaft, salt, pepper og urter. La linsene trekke under lokk mens fisken grilles.

  2. Skrell avokadoen og skjær den i små terninger. Bland dem med de øvrige ingrediensene, smak til med salt og pepper. Dekk salsaen til og sett i kjøleskap til den skal brukes.

  3. Dryss fisken med salt og la den trekke i 10–15 minutter. Skyll saltet av, tørk fisken godt og dryss den med pepper. Pensle fisken med olje og stek den på grill eller i grillpanne 3–4 minutter på hver side.

  4. Server fisken nygrillet med varme linser og kald avokadosalsa.

Mager ørret med linser og salsa. Skikkelig god og sunn middag! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

4.8 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN