nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
25min
Grillet ørret med urtekokte linser og avokadosalsa
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
25min
Grillet ørret med urtekokte linser og avokadosalsa
Fjordørret er ikke riktig så fet som laksen. Den er fast i fisken og super å grille eller steke i panne. Du kan selvfølgelig bruke laks i stedet for ørret i denne retten.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med linsene. Kok dem etter anvisning på pakken. Sil av overflødig kokevann og rør inn olivenolje, sitronsaft, salt, pepper og urter. La linsene trekke under lokk mens fisken grilles.
Skrell avokadoen og skjær den i små terninger. Bland dem med de øvrige ingrediensene, smak til med salt og pepper. Dekk salsaen til og sett i kjøleskap til den skal brukes.
Dryss fisken med salt og la den trekke i 10–15 minutter. Skyll saltet av, tørk fisken godt og dryss den med pepper. Pensle fisken med olje og stek den på grill eller i grillpanne 3–4 minutter på hver side.
Server fisken nygrillet med varme linser og kald avokadosalsa.