Grillet svinebog
Grillet svinebog Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12t 20min
totalt
13t

Grillet svinebog

nivå
Lett
aktiv
12t 20min
totalt
13t

Grillet svinebog

Grillet svinebog er deilig sommermat.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.6 (4 stemmer)
Med god planlegging kan du servere fantastisk mør og saftig svinebog etter bare 10-12 minutter på grillen. Men start helst dagen før. Bogen trenger lang tid i ovnen først.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær renner i svoren med en skarp kniv. Pakk svinebogen inn i plastfolie eller vakumer den dersom du har utstyr til det.

  2. Sett stekeovnen på 66 grader, og bak svinebogen i 12 timer. Slik får du et svært mørt kjøttstykke du kan legge på grillen. Dette kan du også gjøre dagen i forveien, men da er det lurt å varme kjøttet forsiktig opp i stekeovnen før du legger det på grillen.

  3. Krydre kjøttet med salt og pepper, og grill det på høy varme med svorsida ned til svoren blir nesten svart. Snu, og grill videre. Pensle gjerne svinebogen med litt smør under grillingen. Hvis kjøttet kommer rett fra stekeovnen, er 10-12 minutter på grillen nok.

  4. La svinebogen hvile minst 10 minutter før du serverer.

Grillet svinebog er deilig sommermat.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.6 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN