Grissini
Grissini
GRISSINI: Deilig til det meste.
Foto: GyldendalDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland honning, gjær og vann i en stor bakebolle. La det stå i 5 minutter, til det begynner å boble. (Hvis det ikke bobler, start om igjen med ny gjær.)
Elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskinen, eller hell den ut på en overflate med litt mel og kna den godt med hendene i 10 minutter.
Dekk den med plastfolie og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, i cirka 1 time.
Sett ovnen på 200 °C. Dekk to stekebrett med bakepapir.
Del deigen i 40 like deler. Rull ut hver bit til en tynn pølse, cirka 30 til 35 centimeter lang. Legg dem på bakepapiret med litt avstand imellom.
Sett stekebrettene i ovnen, på nest øverste og nest nederste rille. Stek i 5 til 6 minutter, til de er gyllenbrune. Bytt om på stekebrettene en gang underveis. Avkjøl litt på en rist. Server lunkne.
GRISSINI: Deilig til det meste.
Foto: Gyldendal