Grissini Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Grissini

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Grissini

GRISSINI: Deilig til det meste.

Foto: Gyldendal

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Selv nordmenn som verken snakker italiensk eller har vært i Italia kjenner grissini. Grissini kan du bruke som tilbehør til hovedretter, som snacks eller ventemat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pose(r)
Gjær(Tørrgjær)
3.5dl
Vann(Varmt)
1ts
2ss
Olivenolje(Extra virgin (jomfruolje))

SLIK GJØR DU

  1. Bland honning, gjær og vann i en stor bakebolle. La det stå i 5 minutter, til det begynner å boble. (Hvis det ikke bobler, start om igjen med ny gjær.)

  2. Elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskinen, eller hell den ut på en overflate med litt mel og kna den godt med hendene i 10 minutter.

  3. Dekk den med plastfolie og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, i cirka 1 time.

  4. Sett ovnen på 200 °C. Dekk to stekebrett med bakepapir.

  5. Del deigen i 40 like deler. Rull ut hver bit til en tynn pølse, cirka 30 til 35 centimeter lang. Legg dem på bakepapiret med litt avstand imellom.

  6. Sett stekebrettene i ovnen, på nest øverste og nest nederste rille. Stek i 5 til 6 minutter, til de er gyllenbrune. Bytt om på stekebrettene en gang underveis. Avkjøl litt på en rist. Server lunkne.

GRISSINI: Deilig til det meste.

Foto: Gyldendal

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN