Grønn curry Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Grønn curry

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Grønn curry

STERK OG GOD: Dette er sterk og god novembermat. Juster med mindre chili hvis du ikke er glad i så sterk mat, men en curry skal rive litt. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (15 stemmer)
Dette er sterk og god novembermat. Juster med mindre chili hvis du ikke er glad i så sterk mat, men en curry skal rive litt!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Kyllinglår(store lår fra Stange/Holte)
2boks(er)
Kokosmelk(ikke lettvarianten)
0.5l
0.5stk
Blomkål(i buketter)
2stk
Gulrot(i skiver)
1stk
Fennikel(i skiver)
20stk
Bondebønner (Hestebønne)(grønne bønner, renset)
2stk
Grønn chili(i skiver)
50g
Ingefær(finhakket)
1stk
Løk (kepaløk)(grovhakket)
1bunt
Koriander(liten, fersk, hakket)
1stk
Vårløk(finhakket)
1stk
Lime(saften)
1klype(r)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Bein ut kyllingen og skjær den i grove terninger. Stek kyllingen lett sammen med løk, fennikel, hvitløk, chili, limeblader og ingefær i dyp panne eller gryte. Legg gjerne med beina fra kyllingen, så du får ut smaken fra dem også.

  2. Ha på grønn currypaste og fres godt. Ha på vann og kokosmelk. La det hele koke godt sammen. 

  3. Om lag 5 minutter før servering har du i blomkål, gulrot og bønner. Eller bruk andre grønnsaker du liker godt. Ta ut kyllingbeina på slutten, og smak til med fishsauce, lime, litt salt og eventuelt brunt sukker. Strø over med urtene til slutt, og server med kokt ris.

STERK OG GOD: Dette er sterk og god novembermat. Juster med mindre chili hvis du ikke er glad i så sterk mat, men en curry skal rive litt. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN