Grønn ertersuppe og pepperrottopp
Grønn ertersuppe og pepperrottopp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Grønn ertersuppe og pepperrottopp

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Grønn ertersuppe og pepperrottopp

Fargerik og lett suppe er nydelig forrett gjestene kan varme seg på. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Lekker suppe som kan forberedes en liten stund før servering. Suppen kan miste litt av den friske fargen hvis den lages for tidlig. Server med butterdeigstenger.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk(liten)
3dl
300g
0.5ts
1klype(r)

Servering

3ss
Ingefær(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og finhakk løken. Stek den blank og myk i smør. Tilsett vann og fond. Kok opp, legg i erter og kok opp igjen.

  2. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkken­maskin. Tilsett fløte og varm opp.

  3. Smak suppen til med salt og pepper.

  4. Bland crème fraîche med pepperrot og server til suppen. Pynt med bladpersille.

  5. Tin to butterdeigsplater og kjevle litt tynt ut. Del i stenger ca. 20 cm lange og 2–3 cm brede.

  6. Vri disse stengene og legg dem på bakepapir på stekeplate. Pensle med sammenpisket egg og strø på 1–2 dl revet parmesan.

  7. Stek stengene midt i ovnen ved 225° til de får fin farge i ca. 12 minutter.

Fargerik og lett suppe er nydelig forrett gjestene kan varme seg på. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN