Grønn gryte
Grønn gryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min

Grønn gryte

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min

Grønn gryte

Med rotgrønnsaker, poteter og linser blir retten både billig, næringsrik, mettende og lett å lage. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

Asiatiske smaker har blitt en del av hverdagsmaten. Denne gryten får god smak av currypaste, chili, hvitløk, ingefær og kokosmelk. Linser er billig og næringsrik mat som metter godt, og røde linser har kort koketid.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5dl
Ingefær(revet)
1stk
Rød chili(strimlet)
2fedd
Hvitløk(hakket)
6dl
1boks(er)
2stk
300g
Potet(i terninger)
2stk
Gulrot(i skiver)
2dl
Linser(tørre)
1stk
Paprika(rød)
1stk
Lime(revet skall)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Stek ingefær, chili, hvitløk og currypaste i olje i en kjele. Hell i vann, kokosmelk og buljongterninger og kok opp.

  2. Legg i poteter, gulrøtter og linser og la det koke i ca. 12 minutter.

  3. Skjær brokkoli i små biter og legg dem i gryten etter en stund og la dem koke i ca. 8 minutter.

  4. Vask og skjær vårløken i ringer og skjær paprika i strimler.

  5. Bland dette i gryten sammen med limeskall. Kok opp. Smak til med salt og lime.

  6. Strø over koriander og server med kokt ris eller nudler.

Med rotgrønnsaker, poteter og linser blir retten både billig, næringsrik, mettende og lett å lage. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN