nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t 30min
Grønn pai
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t 30min
Grønn pai
Server denne grønne paien som den er eller med røkt fisk eller kjøtt til.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland paideigen i en kjøkkenmaskin, og legg deigen i en stor paiform, ca. 20 cm ganger 30 cm eller en rund på 30 cm. Prikk deigen, og sett den kjølig i minst 20 minutter.
Forvell aspargesen, dvs. kok raskt opp i rikelig vann og avkjøl i kaldt vann. Skjær paprika i biter. Surr spinat, paprika og hakket hvitløk i panne til spinaten har falt sammen.
Forstek paideigen ved 200° i ca. 10 minutter. Ta den ut, og fyll paiskallet med grønnsakene.
Bland sammen eggene med fløte, salt og pepper. Dryss den revne osten i paiformen oppå deigen. Fordel paprika, spinat og asparges oppå, og hell til sist over eggeblandingen.
Stek paien i nedre del av ovnen 225° i ca. 25 minutter til paien er ferdig og eggestanden har satt seg.