Grønn suppe med helkorn
Grønn suppe med helkorn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Grønn suppe med helkorn

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Grønn suppe med helkorn

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Oppskrift

Vurdering

Har du tilgang på grønnkål, er det en god og næringsrik grønnsak. Bruk spinat hvis du ønsker det. Kjøp byggris som er forkokt. De ligger i poser og er raske å koke.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Jevning

1ss
Maisstivelse (Maizena)(Bruk mer om nødvendig)
1dl

Tilbehør

1pose(r)
500g
Grønnkål(Kan byttes ut med spinat)
4stk
0.25stk
4stk
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rens grønnkål eller spinat for grove stilker. Skyll godt.

  2. Kok opp buljongen. Legg i grønnkålen og la koke i ca. 20 minutter. Bruker du spinat, kan den koke i ca. 5 minutter.

  3. Kjør grønnkålen eller spinaten glatt med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin.

  4. Vask og rens grønnsaker. Skjær purre i ringer og gulrøtter, selleri og poteter i små terninger. Legg grønnsakene i suppen og kok i ca. 10 minutter.

  5. Pisk maisenna i melet og jevn suppen til den blir fyldig.

  6. Kok suppen noen minutter og smak til med salt og pepper. Server med kokte byggryn.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN