Grønn wok
Grønn wok Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Grønn wok

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Grønn wok

Grønn wok med kylling og sukkererter. Med litt sambal oelek får denne middagen litt ekstra futt. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Sambal oelek er en sterk chilipasta, som du kjøper på glass. Den gir en fin, men sterk smak på retten, og bør brukes med forsiktighet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Svinekjøtt(i strimler)
1bunt
Vårløk(eller purreløk)

Saus

1klype(r)
0.5stk
Lime(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Lag sausen først. Bland juice, honning, vineddik, hvitløk og potetmel i en kjele. Kok opp under omrøring og smak sausen til med sambal oelek, salt og finraspet limeskall.

  2. Del sukkererter i to, finsnitt vårløken eller purreløken og finhakk sjalottløken. Stek sesamfrø i tørr varm panne under omrøring til frøene er gylne. Legg dem til side.

  3. Stek kjøttet raskt i varm wokpanne i litt olje og ta dem opp. Tilsett deretter grønnsaker.

  4. Stek raskt under omrøring ved sterk varme. Slå over den ferdige sausen og bland woken raskt sammen. Smak til.

  5. Strø over ristede sesamfrø og server wokgryten straks med jasminris eller byggris.

Grønn wok med kylling og sukkererter. Med litt sambal oelek får denne middagen litt ekstra futt. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN