Grønnkålpai med feta
Grønnkålpai med feta Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Grønnkålpai med feta

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Grønnkålpai med feta

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Vel, ikke egentlig en pai, men det hadde vært enda flauere å kalle det for pizza. Likner litt på begge deler, men er ingen av delene. Veldig enkel grøntmat som enten kan være en fin veggisrett for fire, lunsj for litt flere eller – hvis du skjærer i små biter – fingermat til skikkelig mange. Jeg synes det er deilig med litt gresskar eller vintersquash i paien. Dette er ikke alltid lett å få tak i, så da kan du eventuelt bruke søtpotet, eller rett og slett dobbelt så mye rødbete.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Gresskar(eller vintersquash)
8stk
Butterdeig(plater)
50g
Parmesan(revet)

Eventuelt

2ss
Oliven(gode oliven, i olje, ikke i lake)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Del rødbeten og gresskar i 2 cm store terninger og legg i en ildfast form og sett inn i ovnen samtidig som du skrur den på.

  2. Skjær løk og hvitløk i skiver. Dryss med salt og sukker. Stek i en stor stekepanne, først på høy varme, så moderat varme. Målet er smeltende søt løk. Krydre med timian.

  3. Hvis butterdeigen er frossen, ta den ut til tining.

  4. Bak i langt nede i ovnen i 15-20 minutters tid, til bunnen er sprø og kantene har puffet seg. 

  5. Skjær eller riv opp grønnkålen. Stek i panna til den begynner å kollapse, omtrent 3-5 minutter.

  6. Legg to og to plater butterdeig ved siden av hverandre på og kjevle ut. Du kan trenge litt ekstra mel, så de ikke klisser seg. Det beste er å ha en omkrets på rundt 25 cm. Er du nøye på det, legg en tallerken rundt, så du får en rund form, men dette er ikke viktig. Brett kantene inn.

  7. Bland grønnkålblandingen med parmesan og fordel den utover butterdeigen.

  8. Sjekk at rødbete og gresskar er ferdig og strø dette også over paiene. Smuldre over feta, eventuelt også oliven og pinjekjerner.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN