Grønnkålsuppe med røykt torsk og potetchips
Grønnkålsuppe med røykt torsk og potetchips Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Grønnkålsuppe med røykt torsk og potetchips

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Grønnkålsuppe med røykt torsk og potetchips

Grønnkålsuppe med potet, sellerirot, sjalottløk og hvitløk. Server med røykt torsk og potetchips. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Grønnkål er blitt en populær grønnsak som du nå får kjøpt i mange dagligvarebutikker. Spinat kan også brukes. Potetene er med på å jevne suppen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Torsk(røykt, uten skinn og bein)
150g
Grønnkål(vasket)
5dl
Kraft(grønnsakskraft)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell poteter og sellerirot og skjær dem i terninger. Rens og grovhakk sjalottløk og hvitløk. Vask grønnkålen.

  2. Surr sjalottløk og sellerirot i smør til løken er blank. Ha i potetene og hvitløken og hell over grønnsakkraften. Kok til potetene er møre.

  3. La den røykte torsken trekke i vann, cirka 8 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.

  4. Ha grønnkålen i suppen når potetene er møre. Kok noen minutter og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper. Server suppen i dype tallerkener og flak den dampede torsken i suppen.

Grønnkålsuppe med potet, sellerirot, sjalottløk og hvitløk. Server med røykt torsk og potetchips. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN