Grønnsak- og kjøttdeigpai
Grønnsak- og kjøttdeigpai
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland raskt sammen ingrediensene til paideigen og kna den til en deig. Kjevle ut til en tynn leiv, passe stor til paiformen. Kle en smurt paiform med deigen og sett den i fryseren.
Sett ovnen på 175°. Stek kjøttdeigen i litt olje i en stekepanne til den får fin farge.
Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og selleri, og skjær i små biter. Tilsett løk og grønnsaker i pannen og stek med kjøttdeigen noen minutter.
Hell på buljong og rødvin.
Tilsett tomatpuré. La det kok til nesten all væske er kokt inn. Bland med sitronskall og smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen.
Skjær auberginer i terninger på 2 cm. Stek dem gylne i olivenoljen Strø på salt og pepper. Bland auberginer i kjøttdeigen.
Ta ut paiskallet av fryseren og fordel farsen i formen.
Bland egg med crème fraîche. Hell blandingen over farsen. Rør forsiktig med en skje slik at crème fraîche-røren blander seg. Del tomater i to og legg dem øverst.
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Ta den ut og avkjøl litt.
Skrell gulrot og rødløk og skjær i tynne skiver. Bland med olivenolje, salt og pepper.
Server paien lunken med toppingen og gjerne med noen friske urter.