Grønnsak- og kjøttdeigpai
Grønnsak- og kjøttdeigpai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Grønnsak- og kjøttdeigpai

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Grønnsak- og kjøttdeigpai

Fargerik kjøttdeigpai fylt med masse grønnsaker. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Fyll paien med en fyldig og smaksrik kjøttdeigrøre med grønnsaker og aubergine.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Paideig

130g
Kesam(eller kvarg)
2ss
1ss
Smør(til formen)

Pynt

1stk
1bunt
Timian(fersk)

SLIK GJØR DU

  1. Bland raskt sammen ingrediensene til paideigen og kna den til en deig. Kjevle ut til en tynn leiv, passe stor til paiformen. Kle en smurt paiform med deigen og sett den i fryseren.

  2. Sett ovnen på 175°. Stek kjøttdeigen i litt olje i en stekepanne til den får fin farge.

  3. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og selleri, og skjær i små biter. Tilsett løk og grønn­saker i pannen og stek med kjøttdeigen noen minutter.

  4. Hell på buljong og rødvin.

  5. Tilsett tomatpuré. La det kok til nesten all væske er kokt inn. Bland med sitronskall og smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen.

  6. Skjær auberginer i terninger på 2 cm. Stek dem gylne i olivenoljen Strø på salt og pepper. Bland auberginer i kjøttdeigen.

  7. Ta ut paiskallet av fryseren og fordel farsen i formen.

  8. Bland egg med crème fraîche. Hell blandingen over farsen. Rør forsiktig med en skje slik at crème fraîche-røren blander seg. Del tomater i to og legg dem øverst.

  9. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Ta den ut og avkjøl litt.

  10. Skrell gulrot og rødløk og skjær i tynne skiver. Bland med olivenolje, salt og pepper.

  11. Server paien lunken med toppingen og gjerne med noen friske urter.

Fargerik kjøttdeigpai fylt med masse grønnsaker. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN