Grønnsakbrød med timian
Grønnsakbrød med timian Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
2t

Grønnsakbrød med timian

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
2t

Grønnsakbrød med timian

Får du ikke tak i gulbeter, går det fint å bruke ekstra gulrøtter og sellerirot. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Nyt dette saftige grønnsakbrødet til suppen – det er enkelt å bake og smaker fantastisk godt.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Gul bete(cirka 300 g)
2stk
Persillerot(cirka 150 g)
1stk
Gulrot(cirka 100 g)
1l
Vann(lunkent )
1ss
Timian(tørket)
1.5ts

Topping

1klype(r)
1ts
Timian(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell grønnsakene og riv dem halvgrovt. Blir grønnsakene fint revet, gir de fra seg mye væske.

  2. Løs gjær opp i det lunkne vannet. Tilsett timian og mel, litt av gangen, og til slutt grønnsaker og salt. Deigen skal være ganske løs.

  3. Hell deigen i en bakepapirkledd form ca. 20 cm x 30 cm og ca. 10 cm høy, eller 2–3 avlange brødformer. La brødet heve på et lunt sted i ca. 1 time.

  4. Sett ovnen på 225°. Stek brødet midt i ovnen i 40–45 minutter. Kjenn med en pinne om brødet er ferdig stekt.

  5. La brødet hvile i formen en stund før det hvelves ut på rist og avkjøles helt.

  6. Server med bacon- og fetaostrøren, og strø på litt gressløk ved servering.

Får du ikke tak i gulbeter, går det fint å bruke ekstra gulrøtter og sellerirot. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN