Grønnsakgrateng
Grønnsakgrateng Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Grønnsakgrateng

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Grønnsakgrateng

Ta gjerne vare på buljongen som grønnsakene er kokt i. Bruk den f.eks. til en suppe eller saus. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)
God å servere alene som en vegetarrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
1stk
0.5stk
1l
Grønnsaksbuljong(eller kyllingbuljong)

Gratengsaus

400g
Kremost(naturell)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 225°. Skyll og skrell grønnsakene. Skjær alle grønnsakene i mindre biter. Del løk i båter og purre i ringer. Kok gulrot, persillerot, kålrot og selleri­rot myke i kyllingbuljong. Ta opp grønnsakene, la dem renne av og legg i en ildfast form sammen med alle løksortene.

  2. Lag gratengsaus. Skrell hvit­løken, riv den fint og bland med crème fraîche og kremost.

  3. Smak til med salt og pepper.

  4. Hell sausen over grønnsakene i formen. Gratiner grønnsakene i varm ovn i 15–20 minutter.

Ta gjerne vare på buljongen som grønnsakene er kokt i. Bruk den f.eks. til en suppe eller saus. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN