Grønnsaksgryte med hasselnøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min

Grønnsaksgryte med hasselnøtter

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min

Grønnsaksgryte med hasselnøtter

Smakfull grønnsaksgryte med gulrot, pastinakk, selleri, hvitløk, knuste tomater, chilisaus og grovhakket dill. Server med krydderristede hasselnøtter. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

Dill og pepperrot er som salt og pepper, en deilig smakskombinasjon. Og med hasselnøtter som topping er suksessen garantert! Hasselnøtter er den nøttetypen som inneholder mest sunt fett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
1skiver
Sellerirot(i liten bit)
2ss
Grønnsaksbuljong(konsentrert)
8dl
1dl
Pepperrot(fersk, revet)
0.5dl
Dill(grovhakket)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Krydderristede hasselnøtter

1dl
Hasselnøtter(uten skall)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Tilbered nøttene først. Rist dem i tørr varm panne noen minutter til skallet løsner. Gni skallet av nøttene i et kjøkkenhåndkle.

  2. Stek krydder i smør i ca. 2 minutter i en panne og bland i hasselnøtter. Tilsett salt og stek dette under omrøring i ca. 5 minutter. Bruk nøttene som topping til gryten.

  3. Skrell og skjær grønnsakene i ca. 2 cm store biter. Skrell og finhakk hvitløken og løk. Stek rotgrønnsaker, hvitløk og løk i 1 ss olje i 3 minutter i en stor kjele.

  4. Tilsett tomater, fond og vann, chilisaus og eddik. La det koke under lokk i 15–20 minutter til grønnsakene er myke.

  5. Tilsett pepperrot og dill like før servering. Smak til med salt og pepper.

  6. Server gryten med nøttene og gjerne godt brød.

Smakfull grønnsaksgryte med gulrot, pastinakk, selleri, hvitløk, knuste tomater, chilisaus og grovhakket dill. Server med krydderristede hasselnøtter. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN