nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min
Grønnsakspai
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min
Grønnsakspai
Med gode grønnsaker og litt fantasi kan du servere en pai som er like pen som den er god.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Arbeid ingrediensene til deigen sammen i en food processor. Trykk deigen ut i en form, ca. 24 cm i diameter.
La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
Del squash i to på langs og skjær i tynne skiver. Skrell og skjær gulrøttene på samme måte. Kok gulrøtter i lett saltet vann i noen minutter til de mykner.
Sett skivene på høykant rundt i paiformen. Begynn langs kanten og fortsett inn mot midten. Bland egg, ost, fløte, litt salt og pepper. Hell dette over grønnsakene.
Stek paien på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter. Avkjøl litt og server paien lunken.