Grønnsakswok med rosettkål Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Grønnsakswok med rosettkål

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Grønnsakswok med rosettkål

ROSETTKÅL: Denne nye og spennende kålen vokser på samme måte som rosenkål. Du kan bruke den rå eller steke den raskt med andre grønnsaker i en nydelig wok.

Foto: Frukt.no

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Rosettkål er en spennende og allsidig kålgrønnsak som skal være en krysning av grønnkål og rosenkål. Her har vi den i wok sammen med paprika, selleri, vårløk og svartkål.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1ss
Ingefær(frisk, revet)
1stk
Paprika(rød, i strimler)
2stk
Gulrot(strimler)
1skiver
Sellerirot(i strimler)
2stk
Vårløk(i ringer)
4blad
Grønnkål(i grove biter)
1dl
Koriander(frisk, finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær paprika, gulrøtter, sellerirot i strimler og vårløken i ringer. Skjær flower sprout i to.

  2. Fjern midtstilken på svartkålbladene og del bladene i grove biter.

  3. Varm oljen i en wok eller stor panne. Wok grønnsakene, revet ingefær og hakket hvitløk i ca. 5 minutter ved sterk varme.

  4. Bland i eplejuice, honning og eddik. Smak til med salt og pepper.

  5. Strø til slutt på frisk hakket koriander, og server gjerne med nudler eller ris til.

ROSETTKÅL: Denne nye og spennende kålen vokser på samme måte som rosenkål. Du kan bruke den rå eller steke den raskt med andre grønnsaker i en nydelig wok.

Foto: Frukt.no

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN