Gros rugbrød
Gros rugbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Gros rugbrød

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Gros rugbrød

Verdens beste hjemmelagde rugbrød. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Et grovt og sunt rugbrød med fantastisk saftig og god smak!wda

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingrediensene til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkken­maskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.


  2. Varm melken til den er fingervarm, 37 º. Smuldre gjæren, og rør den ut i melken. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter.Smør to passe store kurver (ca. 20 cm i diameter). Strø med mel i kurven, og hell ut det overflødige melet. 


  3. Del deigen i to like store emner. Form til boller. Legg en bolle i hver kurv, og trykk dem forsiktig ned i kurven. Dekk kurvene med klede, og sett dem på et lunt sted i 35–45 minutter. 


  4. Sett stekeovnen på 200–225 º, og sett inn en stekeplate i ovnen. Platen skal forvarmes. Når brødene er ferdig hevet, hvelver du dem forsiktig over på den varme platen. Stek brødene midt i ovnen ved 200–225 º i 35–40 minutter. Avkjøles på rist.

Verdens beste hjemmelagde rugbrød. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN