Gros rugbrød
Gros rugbrød
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
Varm melken til den er fingervarm, 37 º. Smuldre gjæren, og rør den ut i melken. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter.Smør to passe store kurver (ca. 20 cm i diameter). Strø med mel i kurven, og hell ut det overflødige melet.
Del deigen i to like store emner. Form til boller. Legg en bolle i hver kurv, og trykk dem forsiktig ned i kurven. Dekk kurvene med klede, og sett dem på et lunt sted i 35–45 minutter.
Sett stekeovnen på 200–225 º, og sett inn en stekeplate i ovnen. Platen skal forvarmes. Når brødene er ferdig hevet, hvelver du dem forsiktig over på den varme platen. Stek brødene midt i ovnen ved 200–225 º i 35–40 minutter. Avkjøles på rist.