Grovbrød med frø Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
5t

Grovbrød med frø

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
5t

Grovbrød med frø

Grovbrød hjemmelaget Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (16 stemmer)
Et brød med bygg, linfrø og solsikkekjerner. Passer godt til frokost eller matpakken, og gir en lang metthetsfølelse.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fordeig

7dl
0.5dl
3ts

Hoveddeig

1.5dl
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. (2 brød i 2-liters former)

  2. Lag fordeigen. Bland sammen vann, byggmel, solsikkekjerner, linfrø og salt. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.

  3. Dekk bakebollen med plast. La den stå og svelle i minst 4 timer eller natten over.

  4. Varm vannet til det er fingervarmt, 37º. Smuldre gjæren i den lunkne væsken.

  5. Ha hvetemel og sirup i en bolle. Tilsett gjær-blandingen og fordeigen. Elt deigen godt,på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bake-bollen med plast og la den stå i ca. 1 time.

  6. Del deigen i to like store emner. Form til avlange brød. Legg dem i smurte liters former eller på bakepapir på stekeplate.

  7. Dekk til med et klede og la brødene stå på et lunt sted i 25–30 minutter til etterheving. Snitt forsiktig i brødene på skrå med en skarp kniv. Pensle med vann og strø på havregryn.

  8. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved på 225º i 40–60 minutter. Avkjøl brødene på rist. Brødene kan fryses.

Grovbrød hjemmelaget Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (16 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN