Grovbrød med frø
Grovbrød med frø
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
(2 brød i 2-liters former)
Lag fordeigen. Bland sammen vann, byggmel, solsikkekjerner, linfrø og salt. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
Dekk bakebollen med plast. La den stå og svelle i minst 4 timer eller natten over.
Varm vannet til det er fingervarmt, 37º. Smuldre gjæren i den lunkne væsken.
Ha hvetemel og sirup i en bolle. Tilsett gjær-blandingen og fordeigen. Elt deigen godt,på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bake-bollen med plast og la den stå i ca. 1 time.
Del deigen i to like store emner. Form til avlange brød. Legg dem i smurte liters former eller på bakepapir på stekeplate.
Dekk til med et klede og la brødene stå på et lunt sted i 25–30 minutter til etterheving. Snitt forsiktig i brødene på skrå med en skarp kniv. Pensle med vann og strø på havregryn.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved på 225º i 40–60 minutter. Avkjøl brødene på rist. Brødene kan fryses.