Grove frokostscones
Grove frokostscones Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Grove frokostscones

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Grove frokostscones

FERSKE SCONES: Deilig start på dagen.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (3 stemmer)
Det eneste som i det hele tatt krever at man har en oppskrift utover ”kast sammen alle ingrediensene”, er at det er en fordel med temperert smør. Har du ikke det, og heller ikke nok tid til å smuldre smøret, kan du bruke raps- eller solsikkeolje. Viestad liker å smaksette med litt revet ost, gjerne skalkene av gulost pluss parmesan. vil du heller bake brød av deigen, rekker den til fire runde brød - eller 16 små scones. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Juks oss i dag, vårt daglige brød

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ts
100g
Smør(romtemperert)
6dl
Melk(helst surmelk, eller en blanding av melk og yoghurt naturell)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Bland mel, bakepulver, salt og sukker. Smøret bør være romtemperert. Er det kaldt, bør du rive det på et rivjern eller finhakke det.

  2. Smuldre deretter opp sammen med melet, enten for hånd (jobb raskt) eller i en kjøkkenmaskin. Ha i væske og bland sammen. Ikke jobb lenge med deigen – det er faktisk om å gjøre å ikke lage lange glutennett. Kle et bakebrett med bakepapir. 

  3. Rør inn 2/3 av osten. Del i fire runde emner. Skjær et kryss på hvert av emnene, nesten helt gjennom. Dryss over resten av osten. Bak midt i ovnen i 15 minutter. Sjekk at den er ferdig, i noen ovner trenger de 2-5 minutter til.

FERSKE SCONES: Deilig start på dagen.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN