nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 20min
Grove horn med cottage cheese
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 20min
Grove horn med cottage cheese
Cottage cheesen gjør hornene ekstra saftige. Du kan også bruke kesam i deigen. Hornene er morsomme å bake og artige å sette fram på bordet. Spis hornene med pålegg eller til en suppe eller gryte.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Løs gjær opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn, sammalt hvetemel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20–30 min.
Ha deigen på bakebordet, elt den og del i fire emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bake-papiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 min.
Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen ved 225° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.