Grove horn med cottage cheese
Grove horn med cottage cheese Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 20min

Grove horn med cottage cheese

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 20min

Grove horn med cottage cheese

Ekstra saftige hjemmebakte horn. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.6 (37 stemmer)
Cottage cheesen gjør hornene ekstra saftige. Du kan også bruke kesam i deigen. Hornene er morsomme å bake og artige å sette fram på bordet. Spis hornene med pålegg eller til en suppe eller gryte.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4.5dl
1ts
5dl
1stk
Egg(til pensling)
0.5dl
Sesamfrø(til dryss)

SLIK GJØR DU

  1. Løs gjær opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn, sammalt hvetemel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.

    Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20–30 min.

    Ha deigen på bakebordet, elt den og del i fire emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bake-papiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 min.

    Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen ved 225° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.

Ekstra saftige hjemmebakte horn. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.6 (37 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN