Grove speltcalzoner
Grove speltcalzoner Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 50min

Grove speltcalzoner

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 50min

Grove speltcalzoner

Fiberrik og mettende pizzabunn laget med speltmel.

Foto: Carina Hultin Dahlmann

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Grov og fiberrik speltcalzone som kan fylles med mye godt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pose(r)
3dl
Vann(Lunkent)
2.5ts
Salt(Himalaya- eller havsalt)
300g
Speltmel(Siktet)
250g
Speltmel(fint eller grovt, sammalt )

SLIK GJØR DU

  1. Bland ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje og 1,5 ts salt. 

  2. Tilsett melet og jobb ingrediensene sammen til en smidig deig.

  3. Sett deigen til heving under plast eller et klede i 40 minutter. 

  4. Del deigen i seks like emner. Kjevle dem ut, ett av gangen, til små pizzabunner. Legg fyll på den ene siden av bunnen. Bruk for eksempel pesto og stekt sopp, eller tomatsaus med stekt løk, paprika og basilikum. 

  5. Brett den andre delen av bunnen over fyllet, og press kantene sammen. Pensle calzonene med litt olivenolje og dryss dem med resten av havsaltet. 

  6. Etterhev i 20-30 minutter. Stek i oven ved 250 grader i 20-25 minutter. 

Fiberrik og mettende pizzabunn laget med speltmel.

Foto: Carina Hultin Dahlmann

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN