Grovt flatbrød med potet
Grovt flatbrød med potet Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Grovt flatbrød med potet

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Grovt flatbrød med potet

LAG SELV: Supersprø flatbrød til middagen.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Espen Borgos

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.4 (32 stemmer)
  Grovt, godt flatbrød med potet. Passer ypperlig både som tilbehør til middagen og alene med smør på. Oppskrift fra Bodil Nordjore.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Havregrøt

7.5dl

Grov melblanding

5dl
2.5dl
1kg
Potet(kokte)
1klype(r)
Sammalt hvete(grov, til utbaking)
1klype(r)
Sammalt rug(grov, til utbaking)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Sesamfrø(eller linfrø som smaksetter)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp potetene og mos sammen.

  2. Kok havregrøt av havregryn og vann. La grøten avkjøles litt.

  3. Ha det sammalte melet i en bolle, hell over kokende vann og rør sammen. La stå i 30 minutter.

  4. Kok opp melken og rør ut havregrøten og de moste potetene i den. Vær forsiktig, her er det lett å brenne seg!

  5. Rør inn den grove melblandingen og tilsett hvetemel til deigen ikke er klissete lenger. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.

  6. Del deigen opp i emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. Bruk en blanding av grovt sammalt hvete og grovt rugmel til å bake ut i. Smaksett flatbrødet ved å kjevle inn sesamfrø, linfrø eller salt rett før det kjevlet tynt nok til å stekes.

  7. Stek flatbrødet på takke på nest høyeste temperatur til du kan se små brune prikker på oversiden av leiven. Snu den og stek tilsvarende på den andre siden. Brett flatbrødet dobbelt på takka.

  8. Tips! Oppbevar flatbrødet med kleder rundt i en pappkasse, da holder det seg lenge.

LAG SELV: Supersprø flatbrød til middagen.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Espen Borgos

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.4 (32 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN