Grunndeig til søt gjærbakst
Grunndeig til søt gjærbakst Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Grunndeig til søt gjærbakst

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Grunndeig til søt gjærbakst

Grunndeig til søt gjærbakst som du kan forme og fylle med det du vil! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)
Denne grunndeigen kan du forme og fylle med det du har lyst til. Vi har laget sukker­knuter med sitron og lime og syltetøygrotter av deigen. Den egner seg også til skolebrød!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
50g
Gjær(for søte deiger)
150g
Smør(mykt)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Lunk melken til 37°. Smuldre gjæren i en stor bakebolle. Løs den opp med melken og legg i smøret. Tilsett sukker, salt og ­kardemomme.

  2. Mål opp melet, bland med ­luftigere bakst og elt inn til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Bruk gjerne en ­kjøkkenmaskin.

  3. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted. Bak ut deigen etter hva du ønsker.

Grunndeig til søt gjærbakst som du kan forme og fylle med det du vil! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN