Grunnoppskrift til paideig
Grunnoppskrift til paideig Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
45min

Grunnoppskrift til paideig

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
45min

Grunnoppskrift til paideig

Grunnoppskrift på pai. Pai er perfekt både som middag, kosemat, eller lunsj, og er superenkelt å lage. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (26 stemmer)
Pai er perfekt både som middag, kosemat, eller lunsj, og er superenkelt å lage. Fyllet kan varieres i det uendelige – så finn din egen favoritt! Food prosessor er et unikt redskap å lage paideigen i. Bruk bollen med kniven. Kjør deigen så raskt sammen som mulig, slik at deigen ikke blir seig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
3ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Ha hvetemel, kjøleskapskaldt smør i mindre biter og kaldt vann i bollen. La maskinen gå på høy hastighet til smøret er findelt og deigen har samlet seg. Det går raskt. Legg deigen kjølig i plast ca. 30 minutter.

  2. Trykk eller kjevle deigen ut i en paiform, 24–26 cm i diameter. Prikk bunnen med gaffel. Forstek evt. paiskallet ved 225° i ca. 10 minutter.

Grunnoppskrift på pai. Pai er perfekt både som middag, kosemat, eller lunsj, og er superenkelt å lage. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN