nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
45min
Grunnoppskrift til paideig
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
45min
Grunnoppskrift til paideig
Pai er perfekt både som middag, kosemat, eller lunsj, og er superenkelt å lage. Fyllet kan varieres i det uendelige – så finn din egen favoritt!
Food prosessor er et unikt redskap å lage paideigen i. Bruk bollen med kniven. Kjør deigen så raskt sammen som mulig, slik at deigen ikke blir seig.
SLIK GJØR DU
Ha hvetemel, kjøleskapskaldt smør i mindre biter og kaldt vann i bollen. La maskinen gå på høy hastighet til smøret er findelt og deigen har samlet seg. Det går raskt. Legg deigen kjølig i plast ca. 30 minutter.
Trykk eller kjevle deigen ut i en paiform, 24–26 cm i diameter. Prikk bunnen med gaffel. Forstek evt. paiskallet ved 225° i ca. 10 minutter.