Gryte med lever, nyre, hjerte og kantarell
Gryte med lever, nyre, hjerte og kantarell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Gryte med lever, nyre, hjerte og kantarell

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Gryte med lever, nyre, hjerte og kantarell

HØSTMAT: Innmat av lam med kantarell.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.8 (6 stemmer)
Innvoller er mindre vanlig i Norge nå, men man kan få det i slakterbutikker og bestille det i kjøttdisker i gode butikker. Når det først ankommer, er det veldig billig. Hvis du vil ha en litt fyldigere rett, kok ut stekepanna med 1 dl fløte og 2 ts dijonsennep.  Server som en hovedrett, eller med grillet brød som en forrett. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Spis en landskapsarkitekt      

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær lever og nyrer i biter og hjertet i skiver. Fjern sener og fett. Det er slett ikke så vanskelig som det kan høres ut, det er bare å skjære vekk det som er hvitt.

  2. Varm smør i en stekepanne. Fres løk og hvitløk. Ha i lever, nyre og hjerte og stek på høy varme i 2-3 minutter. Skru ned varmen, ha i kantarell og urter, krydre med salt og pepper. La småsteke i 3 minutter til. Målet er at de skal være gjennomstekt, men fortsatt ha en skygge av rosa i midten.

HØSTMAT: Innmat av lam med kantarell.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.8 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN