Gulasj med potetmos Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Gulasj med potetmos

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Gulasj med potetmos

Verdens beste gulasj med potetmos. Perfekte søndagsmiddagen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (1 stemmer)
Det finnes mange varianter av gulasj og denne ungarske nasjonalretten er en mellomting mellom suppe og gryte.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
3stk
1stk
Paprika(rød)
1stk
Paprika(gul)
2stk
1ts
Karve(hel)
8dl
Kjøttbuljong(vann + terning)
1kvist
1klype(r)
Persillerot(revet, smak til)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Potetmos

3stk
1.5dl
1klype(r)
Parmesan(revet)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Muskatnøtt(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Stek kjøttet i smør gjerne i to omganger til det er pent brunt.

  2. Skjær løk, paprika, ­selleri og gulrøtter i ­terninger. Stek grønnsaker i en stor kjele. Tilsett karve, hakket hvitløk og pølse. ­­La det hele steke litt og tilsett ­buljong, tomatpuré og ­paprika.

  3. Bind sammen en bukett av timian og persille med en tråd og legg kvasten i gryten. La retten trekke på svak varme under lokk i ca. 1 time. Smak til med pepperrot, salt og pepper.

  4. Skrell poteter og gul­røtter, skjær i terninger. Kok i lett saltet vann til de er møre.

  5. Varm melk i en liten kjele og bland i potetene, mens du moser med en potetstapper. Tilsett ­parmesan og smak til med salt og muskatnøtt.

  6. Server gulasj med ­potetmosen.

Verdens beste gulasj med potetmos. Perfekte søndagsmiddagen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN