nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Gulasj med potetmos
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Gulasj med potetmos
Det finnes mange varianter av gulasj og denne ungarske nasjonalretten er en mellomting mellom suppe og gryte.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Biffkjøtt av storfe(strimler)
3stk
1stk
Paprika(rød)
1stk
Paprika(gul)
0.5stk
2stk
1ts
Karve(hel)
4fedd
10skiver
8dl
Kjøttbuljong(vann + terning)
2ss
1kvist
1kvist
1klype(r)
Persillerot(revet, smak til)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Stek kjøttet i smør gjerne i to omganger til det er pent brunt.
Skjær løk, paprika, selleri og gulrøtter i terninger. Stek grønnsaker i en stor kjele. Tilsett karve, hakket hvitløk og pølse. La det hele steke litt og tilsett buljong, tomatpuré og paprika.
Bind sammen en bukett av timian og persille med en tråd og legg kvasten i gryten. La retten trekke på svak varme under lokk i ca. 1 time. Smak til med pepperrot, salt og pepper.
Skrell poteter og gulrøtter, skjær i terninger. Kok i lett saltet vann til de er møre.
Varm melk i en liten kjele og bland i potetene, mens du moser med en potetstapper. Tilsett parmesan og smak til med salt og muskatnøtt.
Server gulasj med potetmosen.