Gulrot- og appelsinboller
Gulrot- og appelsinboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Gulrot- og appelsinboller

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Gulrot- og appelsinboller

Herlige frokostboller som er best når de er nybakt. Serveres med god ost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Herlige frokostboller som er best når de er nybakt. Serveres med god ost.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
50g
Smør(smeltet)
2ts
15dl
Sammalt rug(eller annet grovt mel)
2stk
Gulrot(store, revet)
1stk
Appelsin(revet skall)
1stk
Egg(sammenpisket)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og varm melken med smøret til 37º. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i salt og sukker. Elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

    Tilsett revne gulrøtter og revet skall av en godt vasket og tørket appelsin. Kna deigen godt sammen.

    Sett deigen til heving på et lunt sted under plast i ca. 45 minutter.

    Kna deigen lett sammen og del den i to deler. Skjær hver bit i to og form til boller, som legges på bakepapir på stekeplate. La bollene etterheve ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på solsikkefrø.

    Stek bollene midt i ovnen ved 225º i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

Herlige frokostboller som er best når de er nybakt. Serveres med god ost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN